Black Hat’te tam ekranda siber güvenlik yeniliği

Turkish translation of a SiliconANGLE article by Jason Bloomberg

Siber güvenlik uzmanları, geçen hafta Las Vegas’taki Mandalay Bay Kongre Merkezi’ni yıllık Siyah Şapka ABD confab, COVID öncesi tarzdaki kalabalıklara yığılırken maskelerini büyük ölçüde atıyor.

Büyük ve küçük güvenlik tedarikçileri, kurumsal güvenlik uzmanlarına siber alışveriş listelerine ekleyebilecekleri çok sayıda ürün vererek mallarını sattı.

Pek çok köklü oyuncu tam boy stantlarını kurmuş ve yağma kutuları dağıtmış olsa da, odak noktam gösterideki en yenilikçi satıcıları ortaya çıkarmaktı. İyi haber: Siber güvenlik dünyasında hâlâ pek çok yenilik var – kötü aktörlere ayak uyduracaksak hepimizin ihtiyacı olan yenilik.

İşte o zaman, bu yıl Black Hat’teki en iyi yedi yenilikçim. Her birinin müşteri kaydı yapıp yapamayacağı hala açık bir soru olabilir – ancak yıkıcı ürün inovasyonunun doğası budur.

En iyi yedi Black Hat yenilikçim

Armo Ltd. son zamanlarda stratejik bir pivot yaptı. Kubernetes güvenlik teklifi, güvenlik görevlileri Kubernetes ile uğraşmaktan hala rahatsız olduklarından, hedef kitle bulmakta zorlandılar.

Ancak DevOps personeli tamamen buna katılıyor – bu nedenle Armo stratejisini değiştirdi. Artık DevOps profesyonellerinin kodlarını yanlış yapılandırmalar ve güvenlik açıkları için hızlı bir şekilde taramaları için ücretsiz, açık kaynaklı bir araç olan Kubescape’i sunuyor. Ayrıca rol tabanlı erişim denetimini Kubernetes kaynaklarına, başka bir deyişle kimin neye erişimi olduğunu eşler.

Kubescape’in basitlik ve kullanışlılık kombinasyonu (ücretsiz, açık kaynak durumundan bahsetmiyorum bile) onu hızla popüler hale getirdi. Bu erken başarıya dayanarak, Armo kendisini açık kaynaklı bir satıcı olarak yeniden şekillendiriyor.

Armo’yu ilginç yapan nedir?: Kubescape’in açık kaynaklı dağıtımı tam özelliklidir ve Armo ayrıca kurumsal destekle birlikte gelen ücretli, barındırılan bir sürüm sunar. Zaman içinde şirket, daha önceki güvenlik odaklı ürünündeki bazı işlevleri bu kurumsal teklife dahil etmeyi umuyor.

Read the entire article here.

SHARE THIS: