UiPath kurumsal otomasyonu nasıl yeniden icat etmeyi umuyor?

Turkish translation of a SiliconANGLE article by Jason Bloomberg

Robotik süreç otomasyonu lideri UiPath Inc.’in son birkaç yılda gösterdiği hızlı büyüme göz önüne alındığında, küçük robotik süreç otomasyon havuzunun şirketin yüzmesi için yeterli olmaması şaşırtıcı değil. Bunun yerine, büyük balık olmak istiyor. genişleyen kurumsal otomasyon gölünde.

örttüm geçen yılki Forward IV konferansıUiPath’in platform merkezli kurumsal otomasyon alanına genişlemeyi planlarken RPA’daki liderlik konumunu pekiştirdiği yer. O zaman, vizyonu, yakın zamanda halka açık bir şirket için büyüyen ağrıların açık bir örneği olarak ürün uygulamasının önündeydi.

UiPath’in yavaşlayan büyümesine rağmen (şirketler olgunlaştıkça yaygın bir fenomen), bu yılki Forward 5 konferansı, geçen yılki pandemi kısıtlamalı Forward IV’e göre iki katına çıktı ve müşteriler, ortaklar ve UiPath çalışanları arasında artan heyecan gözle görülür şekildeydi.

UiPath için devam eden büyüme, RPA köklerini aşmasını gerektirir. RPA’nın sınırlamalarına rağmen – botlar kırılgan olabilir ve bir kuruluşun teknik borcunu artırabilir – RPA, maliyet tasarrufları, verimliliği ve üretkenlik faydaları nedeniyle son derece popüler olmaya devam etmektedir.

Ancak daha stratejik kurumsal otomasyon pazarına girerek UiPath’in bir şekilde RPA köklerini geride bırakıp bırakmadığını merak edebiliriz.

Forward 5 kalabalığı bu fikri çabucak dağıttı. UiPath, RPA’dan uzaklaşmıyor. Merkezde RPA ile platform tabanlı bir otomasyon stratejisi oluşturuyor.

UiPath’in stratejik yol haritası

UiPath, yeni iş otomasyon platformunun değer önermelerini keşfetme, otomatikleştirme ve çalıştırma olarak tanımlıyor.

Discover, otomasyon fırsatlarını belirlemek için görev ve süreç madenciliği yeteneklerinden yararlanır.

Bu tür bir otomasyon, sırayla, bir işletmeyi çalıştırmanın yeni bir yolu haline gelir – sadece teknolojisini işletmekle kalmaz, aynı zamanda tüm organizasyonun nasıl çalıştığını yeniden düşünür. UiPath, müşterilerini RPA’dan kurumsal otomasyona ve dijital dönüşüme götürmek istiyor.

RPA, verimlilik ve üretkenlik iyileştirmeleri yoluyla maliyet tasarrufuna odaklanır. RPA’nın değer önerisi bu nedenle büyük ölçüde taktikseldir: İnsan faaliyetlerini otomatik görevlerle değiştirin.

Kurumsal otomasyon, bu değer teklifini süreç dönüştürme avantajlarıyla genişletir. Kuruluşların iş yapma şeklini değiştirmek için süreç madenciliği, yapay zeka ve diğer teknolojilerden yararlanır.

Dijital dönüşüm, kuruluşları müşteri ihtiyaçlarıyla daha iyi hizalamak için otomasyondan yararlanır. Bu tür bir dönüşüm, kuruluşların değişimi kuruluş genelinde temel bir yetkinlik olarak benimseyerek zaman içinde değişen müşteri ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını yeniden düşünmelerini gerektirir.

Sonuç olarak, otomasyonun rolü, RPA’nın statik, kırılgan robotlarından, devam eden değişimi destekleyen dinamik bir otomasyon vizyonuna önemli ölçüde değişir. Bu tür bir değişiklik, dijital dönüşüm hedefini UiPath için sağlam bir stratejik değer önerisi haline getiren inovasyonun köküdür.

Read the entire article here.

SHARE THIS: