İnovasyon noktaları AWS re:Invent’i ısıtıyor

Turkish translation of a SiliconANGLE article by Jason Bloomberg

Amazon Web Services Inc.’in bu hafta Las Vegas’ta düzenlenen pandemi sonrası devasa re:Invent konferansına büyük kalabalıklar katıldı. AWS, önceki programlarında olduğu gibi, yeni ve iyileştirilmiş ürün, hizmet ve özelliklerden oluşan çamaşır listesiyle hayal kırıklığına uğratmadı.

Kendi boyutunda bir şirket için AWS, inovasyon pedalını sonuna kadar zorlayarak dikkate değer bir iş çıkarmaya devam etti. Bununla birlikte, en ilginç yenilik hikayeleri, ürünlerini Venedik Kongre ve Fuar Merkezi’nin devasa salonlarında sergileyen 350 güçlü katılımcı arasında dağılmıştı.

80.000 yorucu adım atmam gerekti, ancak listeyi en yenilikçi satıcılardan altısına ve AWS’nin kendisine hak edilmiş bir şapka bahşişine indirmeyi başardım. İşte favorilerim:

AWS: Artık sadece bulutla ilgili değil

AWS, tüm inovasyonlarına rağmen artık temel teklifini vurgulamıyor: bulut bilgi işlem. Elbette herkes bulutu hafife alıyor – ancak bu vurgu, Amazon’un hizmet olarak altyapı savaşını büyük ölçüde kazandığına dair daha fazla takdirini yansıtıyor.

Bunun yerine odak noktası, özellikle veri ve yapay zeka merkezli teklifler olmak üzere katma değerli hizmetlere kaydı. Listede ayrıca: özellikle bu çabalar AWS hizmetlerinin çeşitli kombinasyonlarını bir araya getirdiğinde, uygulama geliştirme çabaları için giderek daha kapsamlı destek.

Bu tür hizmetleri birleştiren olaya dayalı iş akışları – birleştirici olarak Amazon’un sunucusuz Lambda teklifiyle – Teknolojiden Sorumlu Başkan Werner Vogel’in olağanüstü açılış konuşmasının özünü oluşturdu (bkz. Mark Albertson’ın Vogel’in açılış konuşmasıyla ilgili makalesi ve derinlemesine analiz için Kyt Dotson’un daha derin dalışı).

Bu nedenle, her bir ürün AWS’nin süregelen yenilikçiliğini gösterse de, müşterilerinin hizmetlerini giderek daha karmaşık hale gelen, yüksek performanslı uygulamalar halinde birleştirmelerine nasıl olanak sağladığı bugün AWS teklifinin belki de en heyecan verici kısmıdır.

Read the entire article here.

SHARE THIS: