Na de doodstraf vorige week van Silk Road, Ross Ulbricht, was het niet verrassend om te zien hoe het debat rond het gebruik van bitcoin in illegale activiteiten werd hervestigd.

Forbes publiceerde een stuk van Jason Bloomberg waarin de auteur de link van de digitale valuta naar het Deep Web schetste. Hij schreef:

“Silk Road kingpin Ross Ulbrichts recente overtuiging en levenslange straf was meer dan alleen een harde greep op een enorme online zwarte markt voor illegale drugs. Het was een spijker in de kist voor de radicale nieuwe cryptocurrency bitcoin, zoals bitcoin de lijm was die Silk Road bij elkaar hield. ”

Backtracking, Bloomberg vroeg hoe belangrijk de ondergang van Silk Road was voor bitcoin, opmerkend dat dit deel uitmaakte van een doorlopend debat.

“Controverse is echter niets nieuws voor bitcoin, sterker nog, het lijkt erop dat het verhaal van deze digitale valuta niets anders is dan controverse,” schreef hij en voegde eraan toe: “In feite is misschien de grootste uitdaging voor bitcoin het waarzeggen van de waarheid. Het echte doel van de technologie Vroege vernieuwers hadden vaak radicale Libertarische doelen voor een revolutie in het banksysteem en daarmee de wereldeconomie. ”

“Door derden te disintermediëren, beloofde bitcoin een nieuwe wereldorde in te luiden die vrij is van marktkoop,” merkte Bloomberg op.

Desondanks blijkt de auteur schijnbaar negatief over de prestaties van bitcoin.

“Bitcoin werd al snel een toevluchtsoord voor criminelen – niet alleen Silk Road, maar een aantal witwassers en andere schaduwtypen die op zoek zijn naar een anonieme, relatief veilige methode voor het uitvoeren van financiële transacties, met name over de nationale grenzen,” zei hij .

Read the entire article at https://nl.all4bitcoin.com/bitcoin-in-headlines-bitlicense-arrives-but-wild-west-remains-1637.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Subscribe to our Cortex & Brain Candy Newsletters!

Thank you for reading Intellyx thought leadership!

Please sign up for our biweekly Cortex and Brain Candy newsletters.

The Cortex features thought leadership on Agile Digital Transformation topics, and Brain Candy highlights disruptive vendors in enterprise IT.

We won't spam you and you can unsubscribe at any time.