Bonnier saknar strategier för att rädda dagstidningarna

Kapa kättingen till “tryckpress-ankaret”. Rekryteringen av nyckelpersoner sker fortfarande nästan uteslutande från papperstidningsvärlden. Istället måste man leta i de nya kanaler man ska verka i, för att hitta folk som har erfarenhet av att förpacka digitala erbjudanden som möter efterfrågan från en ny generations användare. Digitalt måste få ta sig an sina utmaningar utan hänsyn till papperstidningen. Visst kommer det att kosta att öka konverteringshastigheten från papper till digitalt, men det kommer att kosta oavsett, och det är bättre att äga initiativet.

logo_dagensmediaVåga tänka bortom papper. Jason Bloomberg på Forbes skriver att Financial Times digitala framgångar beror på att de inte längre definierar sig som papperstidning. Det är imponerande att en tidning med en 120-årig historia lyckas omdefiniera sin egen identitet och det är denna väg Bonnier också måste ta.

Det handlar inte bara om ett nytt sätt att förpacka nyheter, utan om att hitta en ny identitet bortom papper. Men för att ha något att erbjuda så måste man ha duktiga medarbetare. Det är skrämmande att se att gammelmedia gör sig av med så många journalister, men de kommer att hitta nya jobb.

Read the entire article at http://www.dagensmedia.se/asikter/debatt/article3862412.ece.

SHARE THIS:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.